woensdag 25 mei 2011

Otwegen

Het meervoud van Otweg is Otwegen. Daar was gisterenavond sprake van, daar we gisteren precies dezelfde route als vorige week dinsdagavond fietsten, dus langs de landijsbaan van Otweg. Zondagmiddag had ik een kleine 5 kilometer gelopen en deze was niet geheel bevallen. Kennelijk was ik bij de marathon iets dieper gegaan dan vorig jaar en was ik nog niet voldoende hersteld om voluit mee te doen met de droogtraining.
Een droogtraining op halve kracht of minder heeft niet zo veel zin, dus kun je beter gaan fietsen. Behalve Hen van den Haak had Wil Verbeij op deze zonnige maar winderige avond zin om te gaan wielrennen. Het tempo lag een stuk hoger dan vorige week. De 37 km lange tocht voerde langs en door Hazerswoude-Rijndijk, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Benthuizen en Zoeterwoude.
Het begon met windkracht 5 in de rug erg makkelijk, maar op een gegeven moment krijg je de wind tegen. Maar met de 2 meter lange Wil hadden we een uitstekende windbreker in ons midden!

In de kantine van Swift sloten we de trainingsrit gezellig af met degenen, die wel aan de reguliere droogtraining van de IJVL hadden deelgenomen.
Vanochtend kwam er een mailtje binnen van de Zevenheuvelenloop, dat de inschrijving was geopend. Daar deze best georganiseerde loop van Nederland is meestal snel volgeboekt, dus ik heb me maar snel ingeschreven op http://www.zevenheuvelenloop.nl/.

Geen opmerkingen: