zondag 15 juli 2018

Het Dansatelier

Gisterenmiddag ben ik naar een dansvoorstelling geweest. Nu is dat niet de eerste plek, waar je mij zou verwachten, maar toch was het zo. Een van mijn dochters danste mee met de uitvoering van "Het Dansatelier" uit Den Haag in het "Stadstheater" in Zoetermeer.
De reden, dat ik daar naar toe ging, was heel simpel. Eén van mijn dochters deed mee met een grootse uitvoering, waaraan in totaal 400 dansers meededen.
Om half 4 fietste ik op de zoveelste zomerse dag met Ada via Zoeterwoude en de Noord-Aa naar Zoetermeer, waar we met onze oudste dochter hadden. Ik ging zonder verwachtingen naar "Get up and dance" om 5 uur.
Ik moet toegeven, dat ik aangenaam verrast was door het gebodene. Het was een zeer gevarieerde show met dancers van jong (dat vooral) tot ongeveer mijn leeftijd (een enkeling). De muziek was eveneens zeer gevarieerd. Natuurlijk was er muziek bij, die ik niet mooi vond, maar er waren ook mooie nummers bij, die ik niet kende. Maar de choreografie was altijd goed.
Het grappigste moment was toen een groep van een stuk of 12 meisjes een dans uitvoerde. De jongste was een kleuter van een jaar of 5, die telkens keek met een blik van : "Wat moet ik nu weer doen?"
Overbodig om te zeggen, dat ze regelmatig even later dan de rest de dans inzette....

Na de wervelende show hadden we om half 9 wel honger, toen we op het terras van "Stage" een Hollandse variant van tapas hadden met een zevental plankjes met gerechten, die we met zijn vieren deelden.
Om kwart over 9 fietsten mijn vrouw en ik via Stompwijk naar Leiden terug. Daarbij passeerden we ook de Vogelplas. Ik moet helaas zeggen, dat de ijsdikte nog niet betrouwbaar genoeg is.
Het duurt dus nog even, voor we op het natuurijs kunnen dansen.....

Geen opmerkingen: