zondag 1 juli 2018

De Veteranendag van Oktopus

Het was op de dag van de reünie van "Oktopus" Veteranendag. Hoe toepasselijk. Want dit jongerenkoor is in oktober 1971 opgericht en aardig wat leden van het eerste uur zouden gisteren aanwezig zijn bij de reünie.
Daar de generale repetitie om half 6 zou beginnen, een tijd waarop normaal gesproken de maag begint te rammelen, hadden we met een groep vrienden afgesproken om te gaan eten bij Italiaans restaurant "Mamma Mia".
Om kwart voor 3 stapten mijn vrouw en ik op de fiets om via Warmond naar Nieuw-Vennep om de fiets bij de Katholieke kerk te stallen. We staken de Venneperweg over waar we na enig overleg besloten om toch maar binnen te gaan zitten eten. De helft van het tiental eters zou anders in de zon moeten zitten en dat was met die hoge temperaturen geen pretje.
Na de buik gevuld te hebben en de lachspieren getraind, wandelden wij de 100 meter naar de kerk, waar we op de afgesproken tijd met een koor van 70 zangers en zangeressen begonnen aan de laatste en voor sommigen tevens de eerste repetitie. 
En die ging gewoon goed. Dat gaf vertrouwen.
In de korte pauze na de repetitie liep de kerk behoorlijk vol.
Om 7 uur begon pastoor Ruben Torres, een naam die je zo in het Spaanse elftal zou kunnen verwachten, aan de reüniedienst van "Oktopus" en "Mitswa".
Deze ging nog beter dan de beste repetitie en ook beter dan bij de reünie van november 2013.
Met een goed gevoel vertrokken we dan ook naar "De Kelder van de Koster" voor een gezellige feestavond.
De eerste groepsfoto betrof die van Bas Warnink, Agaath Kortekaas, Jan Suidgeest en schrijver dezes van de tweede klas van R.K. MULO "Porta Vitae" uit Hoofddorp. Inmiddels zijn we 50 jaar verder....
Als penningmeester van "Oktopus" zette ik Joop Beenakker en Charlotte Holthuijsen, de beide dirigenten, in het zonnetje.
De rest van het feest was het een combinatie van oude bekenden spreken en dansen. Met zo'n 70 personen was het dan ook erg gezellig.


Op muziek van onder andere "Meatloaf" en "Madness" bleken de veteranen nog prima te kunnen swingen.
Denk nu niet, dat deze oude marathonloper uitgeteld was, laat staan dat ik te dronken was om op mijn benen te blijven staan.
Ik nam in eigen onnavolgbare stijl wat foto's vanuit het kikkerperspectief.....
Om 1 uur sloot "De Kelder van de Koster" en kon deze veteraan van "Oktopus" naar Leiden fietsen, waar hij om half 3 als een blok in slaap viel.

Geen opmerkingen: