vrijdag 26 augustus 2011

Het Abspecken der blubberbuik

De Duitsers houden van veel eten en als je een biertje bestelt, is het ook een maatje groter dan bij ons. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat je bij onze oosterburen aardig wat mensen ziet, die flink aan de maat zijn. Dat is, in mentaal opzicht, meteen een flinke opsteker. Vergelijk je jezelf daar met mannen van je eigen leeftijd, dan voel je je direct een stuk slanker.
Maar de Duitsers hebben daar wat op gevonden. Eens in de zoveel tijd gaan ze "Abspecken" in een Kurort. Verreweg de meeste kuuroorden zijn te herkennen aan het woord Bad. We kwamen tijdens de Oranjeroute langs prachtige stadjes, die getooid zijn met dit voorvoegsel: o.a. Bad Ems en Bad Arolsen.

Vorig jaar fietsten we door Ost-Friesland naar Nieuweschans. In Duitsland stond dit aangegeven als Bad Nieuweschans.
Nu had ik als geheime doelstelling voor deze vakantie om af te vallen. Dat is gelukt, al is het niet in die mate gebeurd, die mij voor ogen stond. Na 1058 km fietsen door Duitsland was ik 1 pond kwijt. In Engeland helpen ze je veel sneller van een pond af....
Bij vertrek woog ik 68 kg, bij terugkeer 67,5. Gezien de hoeveelheid lichaamsbeweging, die ik heb gehad, is dat niet veel. Dat heeft er gedeeltelijk te maken, dat we vaker uit eten zijn geweest dan met andere fietsvakanties en de porties in Duitsland zijn toch echt een slagje groter dan bij ons. Daarnaast heb ik me voorbeeldig aan het Reinheitsgebot gehouden.

Nu weeg ik voor mijn lengte niet overdreven veel: voor iemand met een lengte van 1.73 zit ik met een gewicht van 67,5 kg niet eens zo veel boven de "ideale" BMI. Het probleem is, dat iedere kilo meer bij mij zich meteen rond mijn buik ophoopt.
Tijdens de fietstocht door de duinen bij Bergen begon Ada over mijn "blubberbuik".

Tja, sommige opmerkingen zijn erg raak. En dit was er zo eentje.
Ik had mij dus voorgenomen om deze zomer, net als 2 jaar geleden, van de blubberbuik af te komen. Maar helaas, het Abspecken is dus niet helemaal gelukt.
Misschien moet ik volgend jaar wat vaker naar een Kurort, beginnend met de naam Bad.

Geen opmerkingen: