donderdag 14 augustus 2014

Heintrop

Het stadsverkeer kwam om 6 uur weer op gang. Niet bepaald bevorderlijk voor de nachtrust. Tot 7 uur liggen dommelen. Aansluitend ruimden we alles op. De tassen stonden pakklaar, toen om 8 uur het ontbijt werd opgediend.

Na € 58,- te hebben betaald verlieten we Am Leezenpatt om kwart voor 9. We hoefden niet naar het centrum van Lünen, daar we al meteen op de route zaten. Langs het kanaal fietsten we tot de kolencentrale bij Bergkanen.
Na even verkeerd te hebben gereden, keken we even op het terrein van Ökologiestation Unna.


Even later bekeken we de uitzichtstoren om dit deel van het Lippetal te bekijken.


Via Werne reden we door naar Hamm. De Römer-Lippe-Route liep pal langs het kanaal met vrij veel industrie. In industriestad Hamm zochten we vlak bij de Markt een terras op voor de dagelijkse versnaperingen. Het was half bewolkt en de temperatuur was aangenaam.
We reden om 12 uur richting Schloss Heesen, waar ik straal aan voorbij reed.


Ik mocht een kilometer terug fietsen, toen ik in het afwisselende landschap Ada niet meer achter me zag. Gelukkig bleek ze foto's te maken en niet een andere afslag te hebben genomen.
Halverwege het volgende kasteel was een uitkijktoren. We bekeken de Lippeaue met de nieuw aangelegde meanders.


Op een bank aten we in het zonnetje, voordat we naar Schloss Oberwerries reden.Ons plan was om hier het handveerpont over de Lippe te nemen, maar door het hoge water was deze uit de vaart genomen. Zodoende kozen we de route via Dolberg, een leuk plaatsje, maar wel verder fietsen. Langs een industrieterrein bij Uentrop kwamen we uit in Vellinghausen, waar we 3 jaar geleden bij Hotel Schlotmann overnacht hadden.
Langs de oude spoorlijn trapten we naar Heintrop, waar we verwelkomd werden door Vera en Mattis. Deze 3-jarige was blij met zijn boek van Boer Boris.

In de schaduw dronken we thee, terwijl Mattis werd voorgelezen. Om 4 uur kwam Ard terug van zijn werk. Met hem praatten we bij, onder andere over het leven in Duitsland en over de vlaggen van de schutterijfeesten van Heintrop en de Nederlandse vlag, die gehesen werd als het Nederlandse elftal moest spelen.


Terwijl Mattis druk in de weer was met zijn tractor, dronken we een paar biertjes en Ada een koele witte wijn. 's Avonds aten we lasagne in de tuin. Om 11 uur zochten we, na 63 kilometer fietsen, het matras op de grond op de babykamer op, waar de slaap vrij snel kwam.

Geen opmerkingen: