vrijdag 20 maart 2020

Groene genade

Een paar weken geleden zag de invulling voor onze trouwdag er heel anders uit. We zouden om 6 uur opstaan. Mijn vrouw zou op gaan passen op onze kleinzoon, ik zou met Willem van Vliet naar de ijsbaan van Haarlem reizen om daar aan de Bert Grotenhuis Bokaal mee te doen. Maar zoals bekend maakte het coronavirus een abrupt einde aan het schaatsseizoen.
Daar ik zeker wist, dat ik Ada een groot plezier zou doen met het boek "Groene genade" van Jan Graafland, had ik het voor haar gekocht. Ze zou er ongetwijfeld nuttige tips voor op de volkstuin uit kunnen halen. En inderdaad, het tuinboek viel in goede aarde.
Kortom, het was een schot in de roos.
Vanmorgen ontbeten we op ons gemak op een normale tijd, lazen nog wat en in beantwoordden de appjes van onze kinderen. Daarna fietste ik naar de Haarlemmerstraat om bij drogisterij "Boerhaave" vitamine D-pillen te kopen.
Na de koffie en thee fietsten we samen naar "De Helianth", waar we onze weekvoorraad aanvulden.
We lunchten samen en reden daarna naar de volkstuin, waar we in de bijentuin een letterlijke puinhoop opruimden. Tegels, bakstenen en dakpannen werden netjes geordend.
Het voelde door de koude noordoostenwind een stuk frisser, dan de daadwerkelijke temperatuur van ruim 8 graden Celsius.
Nu de lente op het punt van beginnen staat, gaan we waarschijnlijk lagere temperaturen krijgen dan in de hele meteorologische winter.
Het zijn inderdaad bizarre tijden.

Geen opmerkingen: