woensdag 18 maart 2020

Leidse marathon uitgesteld

Je kon er op wachten. Na de Amstel Gold Race en het Eurovisie Songfestival moest ook de Leidse marathon er aan geloven. Het bestuur van de marathon kijkt, of dit hardloopevenement nu naar het najaar kan worden verschoven vanwege de coronacrisis.
Ik heb er uiteraard alle begrip voor. Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven. De gezondheid staat uiteraard volop. Nu een groot evenement organiseren is vragen om moeilijkheden. Dat in Spanje Madrid een broeinest is geworden voor de uitbraak van Covid-19 heeft vermoedelijk alles te maken met een grote demonstratie op 8 maart. Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag kwamen daar 120.000 mensen op af.
Nadat mijn marathonschema al volledig in puin lag, volgt nu ook de marathon zelf. Ik ben benieuwd naar de nieuwe datum. Daar de marathon voor mij een training was, was de 42.195 meter in mei of juni ideaal. Vanuit het schaatsseizoen kon ik meteen doortrainen en dan na de marathon een maand gas terugnemen.
Een marathon in het najaar houdt in, dat je in het begin van het schaatsseizoen eerst vol aan de bak moet en daarna een maand gas terugnemen. Ik ben benieuwd, hoe dat zal gaan.
Daarnaast hebben we aan de kust een soort moesson. In het voorjaar is het bij ons veel droger dan landinwaarts, in het najaar juist natter! De kans op een verregende marathon is dus stukken groter.
Maar eerst maar eens afwachten, wat de nieuwe datum wordt. Wel heb ik zo'n vaag vermoeden, dat men het weekend van 3 oktober overslaat. Hoewel 4 oktober natuurlijk een uitstekende datum zou zijn om de kater eruit te lopen.....


Geen opmerkingen: