donderdag 18 februari 2021

Run-bike-run

Vandaag zou ik mijn fiets naar fietsenmaker Van Vliet brengen om de remblokjes te vervangen en de versnelling opnieuw af te stellen. Het plan was om de fiets achter te laten, daarna een stuk hard te gaan lopen om vervolgens op de gerepareerde fiets weer naar huis te gaan.

Mijn vrouw vroeg, of ik wilde vragen, of een bepaald kinderzitje op bovenstaande fiets zou passen. Met veel moeite zou dat wel lukken, maar de fietsenmaker had een gebruikt kinderzitje, dat een verbeterde versie was van degene, die wij thuis hadden en die ook nog eens beter paste. 
Ik liep naar huis toe en haalde de damesfiets op. Bij terugkomst was mijn Batavus Galabier klaar. Deze reed weer als een zonnetje.
Ada had gevraagd, of ik wat lekkers naar haar ouders wilde brengen. Uiteraard deed ik dat met alle plezier. Onderweg kwam ik een sloot tegen, waar de sneeuwduinen nog aardig stand hadden gehouden, ondanks de temperaturen van boven de 10 graden.

Weer thuis stond het maandtotaal op 421,95 kilometer. Precies de afstand van 10 marathons.

Ada had gezegd, dat het zulk lekker weer was e of ik op de tuin wilde komen eten?

Dat leek me een goed plan. Ik maakte de lunchpakketten klaar en fietste naar de volkstuin toe. Het was in het zonnetje al lenteachtig. Zeker met de zoemende bijen op en om de krokussen.

Tijdens de picknick begon het te betrekken en even later begon het te regenen. Samen fietsten we naar huis, waarna ik voor de tweede keer vandaag een loop van 4 kilometer maakte. De tweede fiets stond klaar met het kinderzitje erop. Ik reed naar huis, waar de totaalstand van deze run-bike-run uitkwam op 44 kilometer fietsen en 8 kilometer lopen.

Geen opmerkingen: