woensdag 24 augustus 2011

"Shit!"

De droogtraining was gelukkig een stuk droger dan de weg er naar toe. De lucht zag er al dreigend uit, toen ik naar Jos Drabbels fietste, maar in een paar seconden tijd was mijn afritsbroek kletsnat. Gelukkig is het van een stof gemaakt, die snel droogt.
Ik weet het: "De meeste mensen douchen zich na het sporten...."
Bij Jos wachtten we de bui af, alvorens we naar "De Bult" fietsten.
Het was warm en droog, maar heiig op deze zomeravond. Met 11 personen, waarvan de meesten een leuk weekeinde hadden gehad tijdens het fietsweekeinde in Zuid-Limburg, met het hilarische "Los is los" als running gag, liepen we naar "Cronesteyn".
Hier begonnen we met de oefeningen op het touwladder. Het blijft lastig, deze coördinatieoefeningen. Doe je ze linksom goed, dan ga je met dezelfde passen rechtsom ineens fout. Wat dat aangaat is het net als met oefeningen op de toonladder: zolang het goed gaat, gaat het goed, maar maak je een klein foutje tijdens het loopje, dan kom je er niet meer in.

Daar het bruggetje te nat was voor de elastiekoefeningen van vorige week, tot groot verdriet van Robert Nozeman, kregen we als alternatief een piramide met touwtjespringen voorgeschoteld.
Tot slot was er een kwartier lopen rond het veld met tussendoor oefeningen, waarbij we niet in het natte gras hoefden te gaan liggen.
Terwijl de rest van de groep om kwart voor 9 de gebruikelijke weg naar de kantine van Swift namen, liepen Jos Drabbels, Robert Nozeman en ik nog een extra blokje om door Cronesteyn" op voorstel van Hans Boers, die de marathon van Amsterdam wil gaan lopen. En dan moet je natuurlijk "kilometers maken".
Het tempo werd in de schemering langs de Vliet flink opgeschroefd. Zo haalden we een jonge hardlopende vrouw in, die ineens een viertal heren van middelbare leeftijd voorbij zag stuiven. Ze zei slechts één woord: "Shit!"

Geen opmerkingen: