woensdag 17 augustus 2011

"Jullie zijn niet verzekerd!"

Het was voor mij de eerste droogtraining van de IJVL in 4 weken. Voor de afwezigheid had ik een geldige reden: de fietsvakantie. Conditioneel zat het dus wel goed. Ook het hardlopen ging afgelopen week erg makkelijk. Maar het is altijd even afwachten, hoe de spieren de oefeningen verteren.
We begonnen op de trappen van Lammenschans met de bekende serie sprongoefeningen, waarna we in Cronesteyn op de ladder onder het mom van coördinatieoefeningen weer een serie fraaie "silly walks" ten tonele voerden.

De avond werd besloten met dribbelen, met tussendoor een piramide van telkens 20 seconden versnellen in diverse gradaties, met aansluitend buikspieroefeningen.
Maar het hoogtepunt was zonder twijfel de schaatsstappen in de elastieken.
De elastieken werden aan de bovenleuning van de houten brug vastgebonden, waarna we in de elastieken moesten gaan hangen in de schaatshouding en dam met veel kracht afzetten. Een heel verrassende oefening. Daar bij de uitgangshouding al veel spanning op het elastiek stond, werd je na de afzet vanzelf weer teruggetrokken in de uitgangshouding. Je kon dus continu doorgaan met deze gecombineerde techniek- en krachtoefening.
De trainer was zeer tevreden over onze inzet en liet ons er nog een schepje bovenop doen: "De laatste paar passen van de serie moeten jullie met al je kracht doen." Er was echter één voorbehoud: "Jullie zijn niet verzekerd!"

Nauwelijks waren deze historische woorden uitgesproken, of Robert Nozeman was het eerste IJVL-lid, dat er individueel in slaagde, om de tractorband te laten knappen.
Robert is nu wel verzekerd: van eeuwige roem!

Geen opmerkingen: