dinsdag 27 maart 2012

Lid van verdienste

Naar huis fietsend vanaf mijn werk kwam ik Jos Fugers tegen, het kersverse lid van verdienste van de IJVL. Hij was aan het hardlopen.
"Ben je alvast aan het oefenen voor de winterbiatlon van volgend jaar?", vroeg ik aan hem.
"Jazeker", luidde het antwoord: "Want jij weet toch ook, dat Team Fugers van Jaap de Gorter 3 exemplaren gekregen heeft van "Drie slechte schaatsers"?"

En of ik het wist! Als ik ergens een geintje uit kan halen, zal ik het niet nalaten. Een paar afgeschreven exemplaren van de bibliotheek van dit boek van Tim Krabbé boden ons een gouden kans.
"Wat dat aangaat doet het me deugd, dat ik met het schaatsen bij de winterbiatlon 4 seconden sneller was dan Jaap", zei het lid van verdienste, die ook aangaf, dat hij graag weer mee wilde naar de Fit your body-run.

Bij de Haagsche Schouwbrug gingen we ieder ons weegs. Ana had een rijstschotel met kip klaargemaakt. Met een goed gevulde maag ging ik om half 8 hardlopen.
Gedeeltelijk over het parcours van de Leidse marathon lopend kwam ik bij de Morspoort uit. Voorbij molen "De put" sloeg ik af naar de nederige stulp van Jaap de Gorter, waar ik een glas water dronk en even de komende weken doornam met mijn Elfstedenmaat.
In de avondschemering liep ik terug naar huis. Het tempo lag iets hoger dan het marathontempo, dus men kan mij een hoop verwijten, maar niet dat ik te snel loop.

Geen opmerkingen: