dinsdag 20 maart 2012

Een nieuwe lente

Een nieuwe lente en een nieuw geluid:
Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit,
Dat ik vaak hoorde voor een zomernacht
In een oud stadje, langs de watergracht.

Deze openingszinnen van het gedicht de "Mei" van Herman Gorter. De "Mei" is een hoogtepunt in de Nederlandse dichtkunst.

Vandaag is officiëel de lente begonnen.

Op onze trouwdag dit jaar. Daar ik mij die dag nog goed heugen kan, ook als is het inmiddels al weer 29 jaar geleden, durf ik hier te stellen, dat het weer op 20 maart 1983 een stuk slechter was. Onze trouwdag en onze huwelijksreis door België kenmerkte zich door overvloedige regenval. De weersverwachting voor de komende weken ziet er gewoon goed uit. Lekker lenteweer.

Ondertussen gaat maart 2012 richting recordwarmte. Het extreme weer van de afgelopen 2 jaar lijkt verlengd te gaan worden.
Intussen ben ik al weer plannen aan het maken voor het overzomeren. Want waar veel sporters overwinteren, doen schaatsers aan overzomeren. Op allerhande wijze werken ze aan de conditie voor het komende schaatsseizoen. En vergis u niet: de vorm in de wintermaanden wordt in de zomer gekweekt!
Dat kan op allerhande manieren: fietsen en wielrennen, hardlopen, skeeleren en natuurlijk de droogtraining. De een vindt dit leuker, de ander heeft baat bij een andere trainingsvorm. Ik gebruik ze allemaal, zij het in verschillende gradaties.
De eerste piek komt op 20 mei te liggen, bij de marathon van Leiden.
Een tweede piek staat gepland in het weekeinde van 15 en 16 december.

Op zaterdag 15 december staat IJsstrijd aangekondigd op Flevonice ten behoeve van de Nierstichting, op zondag 16 december de 1000 rondjes van Leiden. Dit regionale evenement gaat geld inzamelen voor de Monique Velzeboer Foundation. De voormalige Olympische kampioene shorttrack is als gevolg van een knal tegen de boarding gehandicapt geraakt en zet zich nu in voor gehandicapte kinderen.

Ik kom voor een dilemma te staan. Ik ben wel een kilometervreter, maar 2 dagen achtereen 200 kilometer schaatsen is toch iets teveel met mijn teer gestel.

Ik zal dus moeten kiezen. Het makkelijkste is om twee dagen achtereen 100 km te schaatsen, maar de echte uitdaging ligt er toch in om deze afstand op 1 dag af te leggen. Ik ga er van uit, dat degenen, die mij gesponsord hebben voor de Nierstichting er geen bezwaar tegen zullen hebben, dat ik die Alternatieve Elfstedentocht in Leiden afleg bij de derde editie van de "1000 rondjes van Leiden".

Alleen de Elfstedentocht kan er nog voor zorgen, dat ik elders ga schaatsen.

Geen opmerkingen: