donderdag 8 maart 2012

Denksport


Er wordt wel eens gezegd, dat schaatsen een denksport is. Dat komt, doordat je constant geconcentreerd moet blijven. Vanmorgen was het in de Leidse IJshal niet zo druk. Veel krasse knarren hadden vanwege het mooie weer de racefiets al tevoorschijn gehaald. We reden met een man of 12. Het tempo lag behoorlijk hoog bij de piramide van 10, 20, 30, 30 20 en 10 ronden.
Je zou zeggen, dat er niets kan gebeuren, als het zo rustig is. Toch werd er iemand van onze groep omver gekegeld. We waren net aan het uitrijden van het eerste blok van 30 rondjes, toen een van de weinige andere schaatsers op de baan onderuit ging en zo iemand van achteren onderuit schaatste.
Licht gehavend moest deze krasse knar het ijs verlaten. De andere schaatser voelde zich schuldig. Hij heeft een heel mooie slag, maar hij had een aantal jaren niet geschaatst. Kennelijk iemand, die de smaak te pakken had gekregen bij de natuurijsperiode van een maand geleden.

"Concentratieverlies", zeiden wij. En dat kan iedere schaatser overkomen. Dat bleek wel aan het eind van de training, toen een andere krasse knar op het rechte eind tegen de boarding aan gleed.
Je moet je als schaatser constant blijven concentreren. Schaatsen is wat dat aangaat een echte denksport!

Geen opmerkingen: