vrijdag 23 maart 2012

Nieuwe IJshal?

Op de site van het Leidsch Dagblad was het volgende bericht te lezen:
Steun en hoop voor ijshal bij Leiden, nu nog geld
Door Redactie Leidsch Dagblad
Gepubliceerd op 22 maart 12, 16:45 Laatst bijgewerkt op 22 maart 12, 16:54
LEIDEN - Het plan om langs de A4 bij Leiden een groot ijsstadion te bouwen, kan rekenen op veel steun. Schaatsclubs en gemeenteraden smachten al jaren naar verbetering van het kunstijsaanbod in de regio. Een stadion à la Thialf overtreft de stoutste dromen.
Eind vorig jaar liet minister Schippers van sport weten, dat de noodzakelijke vervanging van Thialf niet per se in Friesland hoeft te gebeuren als een andere regio met een goed alternatief komt. Het is nog te vroeg om te juichen, maar dat gewerkt wordt aan een plan om het in deze regio te doen, wordt zeer positief ontvangen. Er is echter, zoals ook bij eerdere ijsplannen, één maar: wie gaat dat betalen?

Stel je eens voor: een heus wereldkampioenschap schaatsen in Leiden. Uiteraard mag het van mij. Graag zelfs. Maar intussen blijf ik wel realistisch. Eerst zien, dan geloven.
En als het onverhoopt niet doorgaat? Dan schaatsen we gewoon verder in de opgelapte Leidse IJshal. Maar ook hier geldt weer de uitspraak van Johan Cruijff: "Elk voordeel heb zijn nadeel."
Want de "1000 rondjes van Leiden" wordt dan wel een zeer serieuze uitdaging!

Geen opmerkingen: