vrijdag 11 mei 2012

Annie Romeinsingel

Na vanmorgen gewerkt te hebben, ben ik een kilometer of 8 wezen hardlopen. Via een route over rustige, groene voetpaden liep ik naar de school, waar Ada werkzaam is. Hier kwam ik Jan van der Haas tegen, met wie ik in het winterseizoen op dinsdagavond mijn rondjes schaats in de Leidse IJshal.
Op de terugweg liep ik de route, die de Leidse marathon door, of beter langs de Stevenshofpolder neemt. En daar stuitte ik op een knelpunt voor met name de eerste ronde. Vanaf de Johanna Naberstraat draai je dan de Annie Romeinsingel op. Maar deze is hier nog opgebroken. Sinds februari om precies te zijn.
We zijn nu 3 maanden verder en met nog 3 werkdagen te gaan, want donderdag begint het Hemelvaartsweekeinde, zie ik niet in, dat in het tempo, waarin tot nu toe is gewerkt, deze werkzaamheden op tijd klaar zullen zijn. Het ziet er, kortom, naar uit, dat we een meter of 100 door mul zand en over half afgemaakte bestrating moeten lopen.

De tweede ronde zal het nog wel vlot gaan, maar als de grote meute van de halve marathon hier doorheen moet banjeren, gaat het hier toch opstropen.
Wellicht kan de organisatie van de marathon deze week kijken, of de route rond de Annie Romeinsingel een stukje verlegd kan worden. Er zijn hier namelijk wel wat alternatieve wegen.

Geen opmerkingen: