woensdag 23 mei 2012

Adios

Gisterenmiddag was het op een zonovergoten en warme middag het moment om afscheid te nemen van Ivan en Nerea. Samen met Ana reisde ik met hen naar Schiphol, waar het in het Spaans gebruikelijke "Adios" klonk.

Letterlijk betekent het "Naar God". Dios is God in het Spaans. Nu moet u weten, dat ik in een ver verleden in Nieuw-Vennep bij voetbalvereniging DIOS speelde. Mijn kwaliteiten op het veld waren onnavolgbaar, maar ja, het is een bekend feit, dat een profeet in eigen land niet wordt erkend. Hou het er maar op, dat op de voetbalvelden in en om de Haarlemmermeer in DIOS 8 een volstrekt onbegrepen voetbaltalent rondliep....

Na gewacht te hebben tot het vliegtuig van Vueling op weg was naar Bilbao, treinden Ana en ik naar Leiden terug, waar we om kwart over 6 aan tafel konden. Siebe vertrok snel na de aardappels met sperciebonen, daar hij op "de Bult" meedeed aan de reguliere dinsdagavondcompetitie van Swift.
Om half 8 was ik ook bij "de Bult", waar ik samen met Sjaak Stuijt, Wil Verbeij, Jaap de Gorter en Hen van den Haak naar Boskoop zou gaan fietsen. Waar ik dacht rustig uit te kunnen fietsen, hadden Sjaak en Wil heel andere plannen. Langs de Rijndijk stond er 33 op mijn teller en gezien de steeds groter wordende afstand moesten zij minstens 40 in het uur rijden. Gelukkig wachtten ze bij Hazerswoude op ons, waarna we in een iets rustiger tempo naar Alphen reden.
Vandaar reden we over het lange, rechte fietspad naar Boskoop om langs de ijsbaan van Otweg dezelfde route naar Benthuizen te nemen als vorig jaar. Het tempo lag behoorlijk hoog. Tegenwind met 32 vind ik voor mijn doen behoorlijk hard.
Toevalligerwijze reden Jaap en Sjaak op kop, die allebei voor het eerst het rondje Otweg meereden. Zij sloegen af bij het fietspad langs de HSL, waar wij rechtdoor wilden. Jaap draaide zich om, terwijl Sjaak een blokje extra maakte.
Via 't Geertje en Zoeterwoude reden we terug naar "De Bult". Op de Vrouwenweg werden we ingehaald door Bert Frederiks, die nog een eindje met ons mee fietste. Na een verkwikkende douche hadden we een gezellige afdronk met degenen, die de echte droogtraining hadden gedaan.
Thuis gekomen stond het dagtotaal op 67 km. De spieren waren lekker losgereden.

Geen opmerkingen: