woensdag 16 mei 2012

Horrible tango

Het was gisteren geen goede dag voor me. 's Middags werd bekend, dat Flevonice failliet verklaard is. Of er nog een doorstart komt van deze unieke baan, ook al is het ingekort naar 3 km, is nog maar de vraag.

's Avonds las ik op de site van het Leidsch Dagblad, dat de provincie Zuid-Holland gekozen heeft voor aanleg van Rijksweg 11 West, net ten zuiden van de Stevenshof en dwars door Voorschoten heen, vermomd als Rijnlandroute.
Als sportliefhebber gaat een van mijn favoriete trainingsrondjes ineens een stuk minder aantrekkelijk worden: het fietspad aan de rand van de Stevenshof komt vlak langs de N11 West te lopen. Uit de wetenschapsliteratuur weten we, dat fijnstof so wie so niet goed is, maar dat het effect veel erger wordt, als je diep ademhaalt. En bij hardlopen doe je dat. Zeker weten!
Daarnaast doorsnijdt deze nieuwe snelweg ook nog eens zowel de Schenksloot als de Dobbewetering. De mogelijkheid om vanuit de Stevenshof lekker de polder in te kunnen schaatsen richting de Horsten wordt op deze manier de grond in geboord.

Was er dan niks goed aan de dag van gisteren? Jawel, ondanks het koude weer met een regenbui op de terugweg van Cronesteyn naar De Bult, heb ik lekker getraind. Er zaten weer wat nieuwe oefeningen bij de droogtraining van de IJVL en dan ga je ineens wat spieren voelen, waarvan je niet wist, dat je ze had. Maar goed, we willen komend seizoen weer goed beslagen ten ijs komen.
Aan het slot hadden we een serie oefeningen om de coördinatie te trainen op een op het fietspad neergelegde touwladder. Ik heb niet het idee, dat de varianten, die wij lieten zien, van te voren zo bedacht waren door onze trainer.

"Het lijkt wel een tango", zei Frank Damen met gevoel voor understatement.
Geheel naar waarheid zei deze bibliothecaris: "Onze uitvoering heeft meer weg van een horrible tango!"

Geen opmerkingen: