zondag 6 mei 2012

"Kijk, dat is nog eens een goede opvoeding!"

Het zal gisteren ongetwijfeld een van de koudste Bevrijdingsdagen zijn geweest. Er stond een koude noordenwind. Het was droog, maar bewolkt weer. Afgelopen januari zijn er diverse dagen geweest, waarop we warmer weer hebben gehad.
Ada had haar Meivakantie deels benut om de kelderkast eens flink uit te mesten. Diverse spullen konden naar de kringloopwinkel gebracht worden, hetgeen we met de fiets deden. Op de terugweg deden we boodschappen in de Leidse binnenstad. Hier kwam ik Douwe Kinkel tegen, met wie ik een praatje maakte over de afgelopen natuurijsperiode, waarop we elkaar bijna dagelijks troffen.

Ada had 's middags afgesproken met een vriendin, zodat ik in mijn eentje naar Abbenes fietste, waar mijn zus Bets haar verjaardag vierde. De tent stond al klaar in de tuin, maar gezien het weer was besloten het feest binnen te houden. Het scheelde letterlijk een winterjas met vorig jaar.
Mijn broers en zussen kregen een exemplaar van "De Elfsteden toch gereden".

Om half 7 fietste ik met de wind in de rug naar Leiden terug, waar ik aan kon schuiven voor de macaronischotel.
Vanmorgen was het mijn beurt om de wc's schoon te maken. Na het ontbijt ging ik een blokje om en door de Stevenshof lopen. Een kilometer of 5, een lekkere hersteltraining, waardoor je je de hele dag fit voelt. Onderweg kwam ik veel mensen tegen, die hun hond aan het uit laten waren, maar ook diverse andere hardlopers.
Op het fietspad langs de weilanden zag ik een gezin, bestaande uit vader, moeder en drie kinderen, gezamenlijk hardlopen.
Mijn conclusie deelde ik hen mede: "Kijk, dat is nog eens een goede opvoeding!"

Geen opmerkingen: