donderdag 31 mei 2012

Zoeken naar balans


Voor het eerst sinds de marathon van Leiden liep ik weer eens hard. De hersteltraining ging opmerkelijk soepel en zonder pijntjes. Ik liep langs de rand van de Stevenshof naar Ter Wadding, waar ik een rondje door het bos liep om daarna bij het beginpunt van de Velostrada het stuk van de marathon te lopen tot de molen. In totaal heb ik 7 km gelopen.
Dat was ook wel nodig, want vanochtend gaf de weegschaal 71 kg aan en dat betekende, dat de balans van het Bourgondische leven van de afgelopen maanden een klein beetje was doorgeslagen. Daar ik op 20 mei mijn op een na beste marathontijd heb neergezet geeft aan, dat de conditie er nog niet onder geleden heeft, maar de blubberbuik is weer helemaal terug.

Waar de balans ook helemaal is doorgeslagen, is bij de provincie Zuid-Holland, die vorige week heeft besloten om onder de zalvende titel "Zoeken naar Balans" Rijksweg 11-West grotendeels gelijkvloers aan te leggen. De gemeente Leiden doet daar ook nog stevig aan mee. Zo ongeveer alle reserves worden aangeboord om de automobilisten te gerieven ten koste van de polders ten zuiden en oosten van Leiden. En dat buurgemeente Voorschoten dwars doormidden gesneden wordt? Een kniesoor die daar op let.

Zondag 3 juni organiseert Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland een protestactie. Ik wil bij iedereen oproepen om mee te lopen in de demonstratie of bij de slotmanifestatie aanwezig te zijn.
Zelf ben ik ook van de partij. Meteen na het skeeleren van de Omni Skate toertocht zondagochtend in en om Alphen aan den Rijn begeef ik me naar de protestdemonstratie vanuit de Stevenshof. Want welke idioot haalt het in zijn hoofd om voor een paar minuten tijdwinst 70 woningen te slopen? En dan heb ik het nog niet eens over de polders, waarvan een vrouwelijke deelnemer aan de marathon zei: "Wat is het mooi hier!"
Nee, bij de provincie Zuid-Holland is de balans volledig zoek!

Geen opmerkingen: