donderdag 10 mei 2012

Flevonice

Vandaag stond op de site van de NOS dit vervelende bericht:
Het eind dreigt voor 's werelds langste kunstijsbaan Flevonice. De rechtbank in Zwolle heeft uitstel van betaling verleend aan de vijf kilometer lange ijsbaan in Biddinghuizen.
De baan, die dwars door de Flevolandse polder loopt, is nu 4,5 jaar open. Volgens de eigenaar voorzag Flevonice in een duidelijke behoefte, maar kwamen er de afgelopen jaren niet genoeg bezoekers om de kosten te dekken.
Vooral de energiekosten waren hoog, in verband met de lengte van de ijsbaan. De eigenaar overwoog vorig jaar nog om de baan in te korten tot drie kilometer, maar wilde de winter afwachten. De belangstelling bleek niet aan te trekken. Afgelopen seizoen kwamen er zo'n 110.000 schaatsers.
De rechtbank heeft nu een bewindvoerder aangesteld. Hij onderzoekt of iemand anders de exploitatie van Flevonice wil overnemen. In dat geval volgt een doorstart.
Het is inderdaad te hopen, dat er een doorstart komt, want Flevonice is toch een unieke ijsbaan. Qua beleving komt het zeer dicht bij het schaatsen op natuurijs.

Er zijn veel leuke evenementen gehouden, zoals de Elfurentocht en een paar keer IJsstrijd.


Het unieke Flevonice mag niet verloren gaan!!!

Geen opmerkingen: