maandag 11 november 2013

Frits

Eén van de bekendste gelegenheidsformaties in Nederland is Frits, waarin cabaretier Freek de Jonge optreedt met The Nits, een van de betere popgroepen uit ons lage landje.

Maar binnen de IJVL is een heel andere Frits een begrip: Frits van Huis.

Ik heb diverse toertochten op natuurijs gemaakt met deze gezellige doordouwer. In januari reden we samen een prachtige tocht door de Kop van Overijssel en op de Gouwzee.

Maar ook in februari 2012 was ik een aantal keren met Frits op avontuur op natuurijs. Na de onvermijdelijke Vogelplas volgde nog een tocht over Kaag en Braassem.

Maar het absolute hoogtepunt was toch de gezamenlijke Elfstedentocht van 11 februari 2012.

Daarbij verkneukelde Frits zich, dat zijn broer Wim op dat moment op vakantie was in Vietnam. Want wij kennen Frits van Huis als een wijs man, getuige ook zijn uitspraak: "Ervaring is vooral weten wat je niet moet doen!"
En wat doet deze natuurijsliefhebber pur sang?

Uitgerekend in de week dat de eerste nachtvorst zich aandient in ons lage landje, getuige bovenstaande foto op Weerwoord van Mark Wolvenne, vertrekt hij voor een vakantie naar Zuid-Afrika. In goed Nederlands noem je zoiets: "De goden verzoeken."

Ik heb zo'n vaag vermoeden, dat Shoes-gitarist Wim van Huis ten tijde van natuurijs zijn broer met liefde zal herinneren aan de uitspraak: "Ervaring is vooral weten wat je niet moet doen!"

Geen opmerkingen: