donderdag 28 november 2013

"Gisterenavond zat ik nog in Leuven!"

Je moet er wat voor over hebben om met de "Krasse knarren" mee te schaatsen. Een van de deelnemers verwoordde het als volgt: "Gisterenavond zat ik nog in Leuven!"
Met zulke gemotiveerde schaatsers heb je als coördinator een makkie. Net zoals het schaatsen heel gemakkelijk ging. De spieren voelden weer soepel aan, waardoor ik meer druk op kon bouwen. Zodoende kon ik weer technisch verzorgd schaatsen met een puur zijwaartse afzet om vervolgens weer bij te sturen, zodat ook de volgende afzet weer puur zijwaarts gericht was.
Het was met een man of 20 iets rustiger dan vorige week en ook het tempo lag iets lager, maar het ging nog behoorlijk snel. Maar doordat iedereen het bij kon houden was dit het juiste tempo voor het peloton.

Als test voor de 1000 rondjes van Leiden op 15 december nam ik bij de 25 rondjes van de piramide al het kopwerk voor mijn rekening. Alleen Hans van der Plas en Martin Langbroek vonden het niet snel genoeg gaan en zij pakten nog 2 rondjes op het peloton.
Ook Jan van Rijn reed met ons mee. Zo kon de ijsmeester zijn eigen spiegelgladde ijs uittesten. Jan had sowieso een prima week gehad. Hij was dinsdag in de Arena, waar hij de sensationele overwinning van Ajax op Barcelona mee kon maken. Sensationeel, zeker als je naar de begrotingen gaat kijken. Alleen Lionel Messi is al meer waard dan de hele selectie van Ajax.

Kennelijk waren de Spanjaarden de mandekking vergeten....
Jan was er nog zo enthousiast over de overwinning, dat hij na zijn 5 rondjes vergat te wisselen.....

We besloten de training met 5, 4, 3, 2 en 1 rondjes met telkens een rondje rust tussendoor. Een uitstekende intervaltraining als slot van een prima training.

Geen opmerkingen: