donderdag 7 november 2013

De best betaalde artiest van Nederland

Als coördinator van de "Krasse knarren" ben ik een bevoorrecht mens. Het is een bont gezelschap met diverse kleurrijke personen er tussen. Maar wat bijna niemand weet: de best betaalde artiest van Nederland schaatst met ons mee. Wim van Huis verdient dermate veel met één optreden met "The Shoes" op 2 oktober, dat hij daarvan een maand op vakantie kan naar Spanje.

Ja, en wat wil een artiest het liefst? Optreden natuurlijk!
De eerste 5 rondjes waren derhalve voor Wim.

Hij reed dermate makkelijk, dat de vraag rees, of hij soms naar dr. Fuentes was geweest.
Navraag bij de koffie en chocolademelk na afloop van de training leerde ons, dat de vakantie een soort trainingskamp was geweest met iedere dag temperaturen van 27 tot 31 graden. Wij maten hier ook iedere dag 27 tot 31.......millimeter.

Samen met bassist Jan Versteegen had de Shoes-gitarist iedere dag wat getraind.: een half uurtje hardlopen of 30 km fietsen. Geen al te gekke dingen, maar voor het krijgen van een zeer goede basisconditie is dit een uitstekend uitgebalanceerd programma. De verhouding tussen inspanning en rust is op deze manier volledig in balans.
Het resultaat merkten de 25 aanwezige "Krasse knarren" op het moment, dat Wim op kop kwam: moeiteloos reed hij zijn blokje van 5 rondjes. Het tempo ging dan omhoog, terwijl je zag, dat hij zich inhield. Zoiets wordt veelal aangeduid als "in vorm zijn".
Maar ook op een andere manier merk je, dat Wim van Huis aanwezig is: zijn gezelligheid. Wat dat aangaat is de best betaalde artiest van Nederland onbetaalbaar!

Geen opmerkingen: