woensdag 22 april 2020

Sjouwen

Volgens het rooster op mijn werk zou ik vandaag op de Hoofdbibliotheek kasten schoonmaken en tegelijkertijd kastcontrole doen en oude en vieze boeken afschrijven. Daarnaast zou ik oud papier afvoeren.
Dat laatste had iets meer voeten in de aarde.
Op weg naar filiaal Hoornes/Rijnsoever fietste ik langs de papiercontainer in Rijnsburg, om te kijken of daar nog ruimte was en langs de bibliotheek in "De Burgt". Dat tweede om te kijken, of ik de wieltjes voor onder de kasten en de hefboom alvast kon brengen voor de herinrichting van volgende week woensdag.
In de Hoornes bleken 30 dozen met afgeschreven boeken te staan. Ik fietste naar het huis van onze conciërge om de biebauto op te halen. Daarna kon ik gaan sjouwen. Met een driehoog gestapelde laag dozen zat de laadruimte goed vol.
Daar de dozen leeg terug moesten voor een volgende lading, kostte het lossen meer tijd dan gebruikelijk. Ik moest de lege dozen terugvouwen en netjes opstapelen. Bij het leegkiepen van de dozen kwam ik 2 boeken tegen, waar ik wel brood in zag.
Opa Breed denkt, dat hij zijn kleinzoon wel blij maakt met het voorlezen van "Tetkees wil een baby" van Hans de Beer en Burny Bos. Verder zag ik vakliteratuur, waarmee ik er voor zorg, dat een van de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal in oktober goed beslagen ten ijs kan komen. Ik zal het eerdaags in zijn brievenbus stoppen.
Ik bracht de lege dozen terug naar de Hoornes en reed door naar Katwijk aan Zee, waar ik bij de Hoofdbibliotheek parkeerde. Ik bracht een fles Störtebeker naar Hans van der Plas.
Door het abrupte einde van het schaatsseizoen was deze schaatsvriend dit Duitse biertje misgelopen. In de tuin at ik in het zonnetje mijn meegebrachte boterhammen op.
Ik vertrok weer naar de Hoofdbieb, waar ik 7 dozen met afgeschreven boeken ophaalde alsmede de wieltjes voor onder de kasten. In de Hoornes aangekomen stond een twintigtal gevulde dozen voor mij klaar om afgevoerd te worden. Met een kleine 30 dozen reed ik weer naar de papiercontainer in Rijnsburg, waar ik de dozen leegde en opgevouwen weer mee terug bracht.
Via de artiesteningang bracht ik de wieltjes op de plek van bestemming. Ik bracht de lege dozen naar filiaal Hoornes/Rijnsoever en de biebauto naar de conciërge.
Ik pakte mijn fiets en reed met de wind grotendeels tegen naar de volkstuin. Daar had Ada het grootste deel van onze tuin al water gegeven. Ik zorgde voor de finishing touch.

Geen opmerkingen: