maandag 20 april 2020

Ruimen

Normaal gesproken werk ik op maandag de hele dag.
Maar ja, dit zijn geen normale tijden.
Het was vandaag een werkdag in twee etappes. Vanmorgen werkte ik thuis. Om kwart over 12 stapte ik op de fiets en reed reed naar Rijnsburg toe. Ik zou helpen met het leegruimen van het midden van de bibliotheek.
Op weg erheen fietste ik langs een papiercontainer om te kijken, of ik woensdag eventueel oud papier weg kon brengen, Bij deze container was dat geen optie.
Via de artiesteningang kwam ik "De Burgt" binnen en at ik mijn boterhammen op, voordat ik om 1 uur met Carolien en Annette aan de slag kon.
Het eerste deel was het makkelijkste: alle kasten in het midden leegruimen. Met een uur doordouwen was dat gebeurd, net voordat Martine kwam.
Daarna kwam het lastigste deel van de dag: de kasten, die op het zeil stonden, moesten op een stuk komen te staan, dat niet van een nieuwe waslaag zou worden voorzien. Daarbij was enige spierkracht niet verkeerd.
Vooral omdat we moesten proberen om anderhalve meter van elkaar af te blijven. Kast voor kast wisten we ze te verschuiven naar de tijdelijke plek.
Ook een paar loodzware tafels wisten we daar naar toe te tillen. De kunst is om dat niet in een keer te doen, maar even aanspannen, neerzetten, ontspannen en weer aanzetten. Een kwestie van timing en focussen.
Toen we klaar waren, leek de leeggeruimde ruimte wel een balzaal in een paleis.
Ik fietste door naar de Hoornes, waar ik constateerde, dat in de papiercontainer aldaar vooralsnog voldoende ruimte was om het papier woensdag weg te brengen.
Via de Boulevard reed ik naar de volkstuin toe. Daar kwam ik mijn oud-collega Cor tegen, met wie ik even een praatje maakte. Schaatsvriend Hans van der Plas kwam er ook net aan. Met deze "Krasse knar" fietste ik een stukje op.
Op de volkstuin aangekomen gaf ik de aardappelbedden water. Daarna fietste ik met Ada naar huis toe na een middagje ruimen.

Geen opmerkingen: