vrijdag 24 april 2020

Desinfecteermiddelen

Mijn dag kon niet meer stuk, toen ik vanmorgen hoorde, dat Donald Trump de suggestie deed om desinfecteermiddelen in te spuiten om het coronavirus in het lichaam te doden.
Dat ik zelf niet op dit geniale idee gekomen ben. De Nobelprijs voor de geneeskunde zou mijn deel zijn! Nu gaat deze prijs aan mijn neus voorbij.
De president van de Verenigde Staten gaat met de eer strijken. En terecht. Het is het meest effectieve middel tegen Covid-19. Het doodt ongetwijfeld het virus. Dat de rest van het lichaam het niet overleeft is een bijkomstigheid. Een kniesoor, die daar op let.
Natuurlijk ging ik na het ontbijt meteen op pad om een flinke hoeveelheid desinfecteermiddel in te slaan. Bij het hamsteren van toiletpapier liep ik achter de feiten aan. Dat ging mij geen tweede keer overkomen!
Ik fietste derhalve zo snel mogelijk naar de Bierwinkel aan de Zeemanlaan, waar 1150 verschillende speciaalbiertjes verkocht worden.
Alcohol is namelijk een uitstekend ontsmettingsmiddel. Ten behoeve van de wetenschap ben ik bereid om aan dit door dokter Trump geopperde medisch experiment mee te werken. En wat mij betreft hoeft er geen arts aan te pas te komen om dit middel middels een injectie in te brengen. Ik weet wel een andere methode om dit desinfecteermiddel tot me te nemen!
Op weg naar de winkel bracht ik als coördinator van de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal een speciaal op maat geschreven trainingsschema naar één van mijn trainingsmaten. We moeten in oktober natuurlijk wel weer in vorm beginnen aan het nieuwe schaatsseizoen. Zodoende combineerde ik met deze fietsrit het nuttige met het aangename.

Geen opmerkingen: