woensdag 8 april 2020

Zomerse dag

In het zuiden van het land beleefde men de eerste zomerse dag.
Vanmorgen was het nog redelijk fris, toen ik om 9 uur naar de Leidse binnenstad fietste om op de boerenmarkt boodschappen te doen voor onze schoonouders en onszelf. Op de markt kwam ik Jos Fugers en zijn vrouw tegen. Op gepaste afstand praatte ik met deze IJVL-er bij, terwijl we in het zonnetje stonden te wachten tot we aan de beurt waren. De intelligente lockdown is een prima oplossing.
Daar mijn schoonouders ook postzegels wilde hebben, fietste ik naar de Bruna in de Stevenshof. Daar zag ik "In tijden van besmetting" van Paolo Giordano staan. Hij doneert de opbrengst van zijn essay aan universiteiten in het zwaar getroffen noorden van Italiƫ ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Dit essay kocht ik als cadeau voor mijn schoonouders.
Ik fietste door naar mijn bezorgadres. Onderweg kwam ik  "Krasse knar" Jaap Kroes tegen, die met zijn vrouw fietste. Na de bestelling aan de deur te hebben afgegeven, trapte ik naar huis toe, waar ik drie uur als thuiswerker aan de slag ging.
Mijn vrouw kwam om 2 uur thuis van haar werk. In de tuin lunchten wij, waarna we naar de volkstuin fietsten. Ik ben nog nooit zo vaak naar de volkstuin gefietst als de afgelopen maand. Alleen de aardbeientijd kan er mee wedijveren....

Geen opmerkingen: