woensdag 29 april 2020

Beestenmarkt en Lammermarkt

Vandaag zou ik om 10 uur helpen om de bibliotheek in Rijnsburg weer in te richten. Daar mijn vrouw boodschappen voor haar ouders op de markt ging doen en daarbij ook meteen wat voor onszelf kocht, was het het handigste, als ik mee zou fietsen en de boodschappen thuis brengen voor ik aan de arbeid begon.
Daarvoor moesten we naar de Beestenmarkt en de Lammermarkt. In vroeger tijden was daar iedere week een heuse markt, waar onder het genot van een borrel voor het middaguur flink wat handel met drie handklappen werd afgesproken. Daar kwamen geen contracten aan te pas. Gewoon: afspraak is afspraak!
 Als kind mocht ik af en toe mee met mijn vader en dan voelde je je vereerd, dat je mee mocht naar "de grote stad".
En nu woon ik er al 40 jaar. En ik gebruik nu de overtreffende trap: Leiden is een grootse stad!
Na de boodschappen thuis gebracht te hebben werkte ik van 10 tot kwart voor 4 in de bibliotheek van Rijnsburg. Na het ruimen van vorige week stond nu het inruimen op het programma.
Het grote verschil met het terugplaatsen van de kasten was, dat we nu wieltjes hadden, waarmee we de kasten op zijn plek konden krijgen. Doordat we meer ruimte tussen de kasten wilden hebben in verband met de anderhalve meter afstand, besloten we om 2 displaytafels niet teug te zetten.
Met een man, die klussen deed in "De Burgt", deed ik het sjouwwerk. Betaalde krachttraining. Daarna hielp ik met Carolien, Annette en Anneke om de boeken terug te plaatsen in de kasten, waarna we kastcontrole deden.
Toen we om kwart voor 4 het pand via de artiesteningang verlieten, scheen de zon uitbundig. 
Via filiaal Hoornes/ Rijnsoever, waar inmiddels al weer 20 dozen afgeschreven boeken klaar stonden om afgevoerd te worden, 
Via de Boulevard, waar je door de heldere lucht zonder vliegtuigstrepen de Tweede Maasvlakte kon zien liggen, fietste ik naar de doorgaande wegen, die me naar de volkstuin brachten, waar ik om 5 uur aankwam. 
 Door de groeizame weer schiet alles de grond uit.

Geen opmerkingen: