donderdag 2 april 2020

Online Leiden Marathon

Gisteren kreeg ik van de organisatie van de Leiden Marathon een mailtje met de vraag, of ik mee wilde doen aan de Online Marathon op 10 mei, de dag, waarop in normale omstandigheden de marathon zou worden gehouden. Het is de bedoeling om dan tussen 10 en 12 uur op eigen houtje en in je eentje 10 kilometer te gaan lopen .
En ook nog in je eigen omgeving. Daar de deelnemers deels van heinde en verre komen, zal het met de drukte op zich wel meevallen. Die wordt aardig gespreid. We mogen allemaal een luchtje scheppen, dus we houden ons aan alle spelregels. Kortom, een briljant idee.
De kosten waren te overzien: € 1,95 voor degene, die een speciale app ontwikkelt, waarop de tijden van de 10 kilometer vastgelegd kunnen worden. De snelste loper krijgt een oorkonde met eervolle vermelding. De bijbehorende bloemen krijgt hij thuisgestuurd.
Het spreekt voor zich, dat ik me hiervoor heb aangemeld. Met 16 keer starten op de marathon en 17 keer finishen heb ik een prestatie geleverd, die weinigen mij na zullen doen.
Daar kan een Online Marathon ook nog wel bij. Dat de gemeente Leiden nog van niets weet is niet zo'n probleem. Door de spreiding over de hele regio en ver daarbuiten en ook nog eens in aanvangstijd zal er geen grote drukte ontstaan.
Het idee doet mij denken aan de Zelfstedentocht. Op eigen houtje de Elfstedentocht rijden. Het ijs ligt er, de Tocht der Tochten gaat niet door of je bent uitgeloot.
Wat dat aangaat zijn schaatsers zich er de afgelopen decennia terdege bewust van geworden, dat je je kans moet grijpen als deze zich voordoet: als het kan, dan moet het!


Naschrift: Veel positieve reacties op Online Marathon. De finishtijd is zelfs verlengd tot 16.00 uur.

Geen opmerkingen: