donderdag 16 april 2020

1066-loop

Bij het uit de schuur halen van de fiets zag ik vanmorgen, dat de teller van de geproduceerde zonne-energie op 10.66 Megawattuur staan. Tijdens de lessen Engels op de HAVO-top van Pedagogische Academie "De la Salle" benadrukte docent Pim Hanegraaf het belang van de invasie van de Normandiƫrs in Zuid-Engeland in 1066.
Het was een kantelpunt in de geschiedenis en het begin van het ontstaan van de Engelse taal, zoals wij die nu kennen. Franse leenwoorden drongen door in steeds sterkere mate door in het Oudengels. Het Engels had dus zijn eigen Route 66.
Ik had mijn eigen route uitgestippeld voor vandaag. Allereerst fietste ik naar de Bakkersteeg, waar ik mijn Langlaufschoenen ophaalde bij de schoenmaker.
De Salomons waren weer opgelapt. Er ontstaan in het model snel kleine scheurtjes in het dunne kunststof. Deze scheurtjes worden langzaam maar zeker steeds iets groter. Een constructiefout. Helaas gaf Salomons niet thuis....
Van mij dus geen gunstig Salomonsoordeel!
Maar gelukkig bestaan er bestaan er nog schoenmakers, die bij hun leest blijven.
Ik hoefde geen gedag te zeggen in de regen, want het was na een koude nacht stralend zonnig weer.
Na bij "De Helianth" boodschappen te hebben gedaan, fietste ik naar huis terug, waar ik mijn sportkleding  en hardloopschoenen aantrok. Ik liep de gebruikelijke loop van ruim 10,66  kilometer. Het was aardig warm geworden.
Op het stille weggetje kwam ik 8 auto's, 4 fietsers en 1 tractor tegen tijdens de 8 keer 900 meter lopen. Ik keek naar de vogels in de weilanden en de sloten. Daarbij keek ik met name uit met hoe het met de eendenfamilie ging.
In een smal slootje zag ik de moedereend zwemmen met in haar kielzog 8 kuikens. Er waren dus 2 kuikentjes van de aardbodem verdwenen. De natuur is mooi, maar keihard!
Net zo hard als de Slag bij Hastings in 1066.

Geen opmerkingen: