zaterdag 1 januari 2022

Warmste Nieuwjaarsdag ooit gemeten


Ik sluit me graag aan bij de beste wensen voor 2022, die wij van onze correspondent in Spanje ontvingen. Na het toch wel grauwe 2021 kunnen we een zonnig jaar met een wijds vergezicht wel gebruiken.

Hoe dan ook zijn we het jaar warm beginnen. Op deze Nieuwjaarsdag sneuvelden al 3 warmterecords. Ondanks dat er dit jaar vanwege de lockdown geen Nieuwjaarsduik werd georganiseerd, namen heel wat enkelingen ongeorganiseerd een duik in het koude Noordzeewater.


Na onze fietstocht van Hoofddorp naar Katwijk konden we tientallen mensen zien komen en gaan op het strand bij Willy Zuid. Daar hadden we met een groep schaatsvrienden afgesproken om te gaan wandelen.

Ada en ik waren te laat om mee te wandelen, maar op het strand konden we wel een klein uurtje gezellig met elkaar praten in de luwte. Er stond beduidend minder wind dan gisteren.

Ik praatte bij met Wil Verbij, Hans Boers en Andrea Landman voordat we op de fiets stapten naar Leiden, waar we met in totaal 40 kilometer op te teller een sportief begin van 2022 beleefden.
Gisterenavond sloten we met Bas, Nel, Rob en Margriet het jaar 2021 muzikaal af met het Top 2000-spel speelden.

We hebben vreselijk veel gelachen op deze gezellige avond. Als opdracht moesten we soms fragmenten van een lied zingen. Dat ging me beter af dan het gooien met de dobbelsteen. Vooral de jaren 1977 en 1994 werden me fataal. 

Kwam je op de sterfjaren van Elvis Presley en Kurt Cobain, dan moest je terug naar de startplek. 

Maar ja, een bepaald nummer had een magnetische werking op me.
We waren om 10 voor 12 klaar, waarna we klokslag 12 uur met boksen elkaar een gelukkig 2022 toe konden wensen. Daarna proostten we op elkaars gezondheid en praatten we met elkaar tot half 3 met Ierse muziek op de achtergrond. "The Dubliners" openden voor ons het jaar muzikaal.

Ook onze veel te jong overleden vriend Tim de Beer kwam bij de eerste gesprekken van 2022 ter sprake. Maar ja, Tim is dan ook onvergetelijk!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Geweldige ingezonden brief aan het Leidsch Dagblad van u gelezen. U heeft helemaal gelijk. Ik hoop dat het helpt.
Groeten, Marijke van Huizen.

Bert Breed zei

Ik hoop het ook. Volksgezondheid blinkt helaas vooral uit in weinig langetermijnvisie en veel achter de feiten aan lopen.