vrijdag 26 april 2024

Jan van der Poel

In het Leidsch Dagblad stond bij de lintjesregen het volgende te lezen: Jan van der Poel (Oud Ade, 69): zet zich in voor de natuur en het waterschap, ijsmeester.
Achter dit simpele zinnetje gaat langdurig vrijwilligerswerk schuil. Jan was jarenlang ijsmeester in de Leidse IJshal aan de Vondellaan en is dat nu bij IJshal De Vliet.

Omroep West had een wat uitgebreidere toelichting voor de koninklijke onderscheiding: De heer J.J.M. (Jan) van der Poel, Oud Ade (1955) voor zijn inzet voor de natuur en het waterschap, zowel op de boerderij en kaasmakerij als daarbuiten. Als bestuurslid van de Land- en Tuinbouwbond maakte hij zich hard voor diverse belangrijke thema’s. Ook bij Waterschap de Oude Rijnstromen was hij bestuurslid. Hier streed hij voor schone voeten en droog water. Als ijsmeester en bestuurslid bij diverse organisaties heeft hij zijn passie voor schaatsen ingezet voor het bevorderen van de sport.
Bij het ijsvrij maken van de ijsbaan aan de Vondellaan kwam zijn tractor goed van pas.
Bij het gebruiksklaar maken van IJshal De Vliet droeg hij uiteraard zijn steentje bij.

Met zijn jarenlange ervaring met de Zamboni had hij de bediening van de "Mammoth" snel onder de knie en zorgde hij voor een versnelling in het leggen van de eerste ijsvloer.
In het eerste seizoen aan de Marie Diebenplaats zorgde hij ervoor, dat de schaatsers goed ijs konden betreden.

Jan, van harte gefeliciteerd. Dit lintje heb je verdiend!

Geen opmerkingen: