maandag 8 april 2024

Jubileumconcert

Gisteren zouden mijn vrouw en ik naar Heemstede fietsen voor het Jubileumconcert van projectkoor "Pablo Neruda". Zouden, want mijn vrouw voelde zich rillerig en niet fit genoeg door een verkoudheid, om er naar toe te gaan. Zodoende vertrok ik na de was te hebben opgehangen om half 11 op de fiets naar het noorden.


Ik fietste met windkracht 6 in de rug naar Hoofddorp toe, waar ik op bezoek ging bij een schoonzus, die in "Bornholm" herstelt van een val met een gebroken enkel en gebroken ribben als gevolg. Door straten met Deense namen trapte ik naar het verzorgingstehuis toe.

Na een bezoek van een uur vertrok ik naar Heemstede. Op het parkeerterrein kwam ik mijn jongste broer tegen, die met zijn vrouw op bezoek kwam. Een uitmuntende timing. Op het warmst van de dag fietste ik langs de Kruisweg naar de Cruquius.

Ik kwam op tijd bij de Oude Kerk in Heemstede, waar het Jubileumconcert plaats zou vinden. Hier moest ik de overtollige kaart nog zien te slijten, wat geen probleem was, daar het concert was uitverkocht. Dat merkte ik bij aankomst in de kerkruimte. Beneden waren alle stoelen bezet.

Via de trap liep ik naar het balkon, dat als een soort ereloge dienst deed. Ook hier waren alle stoelen bezet, maar de traptreden op het balkon boden een prima zitplek. Het uitzicht was perfect, net als de akoestiek. 

Het programma was hetzelfde als in januari 2023. "The Land of Heart's Desire" van de Ierse dichter William Butler Yeats.

Dirigent Cees Thissen had 14 gedichten van de winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur op muziek gezet. Dit was een benefietconcert om geld in te zamelen voor een reis naar Ierland, waar in de St. Columba's Church van Drumcliff het concert nog tweemaal ten gehore wordt gebracht door het Pablo Nerudakoor. 

Op het kerkhof aan de voet van de door hem op gedicht gezette Ben Bulben heeft William Butler Yeats zijn laatste rustplaats gevonden.

Daar zal nog tweemaal "The Land of Heart's Desire" weerklinken.

Het concert was nog beter dan vorig jaar januari. Het was voller en rijper.
Na een drankje gedronken te hebben in de Oude Kerk fietste ik met Bas en Nel naar "Peper Zout" in Heemstede, waar we met Joep, Hans en Jan een vorkje prikten.

Het eten in dit Turkse restaurant was goed en we konden gezellig bijpraten. Na de twee bolletjes ijs volgde een meevaller. Bij het verlaten van het restaurant merkten we, dat het vrijwel indstil was geworden.

Daarnaast was er een prachtige zonsondergang door Saharazand. Ik besloot mijn plan om de trein naar Leiden te nemen te wijzigen en naar de Sleutelstad te fietsen door de Bollenstreek.

(Foto: Caroline Daansen)
Om kwart over 10 kwam ik, na vandaag 70 kilometer gefietst te hebben, in het donker thuis. Maar ja, ik ben dan ook niet zo snel als Mathieu van der Poel.

Geen opmerkingen: