donderdag 18 juni 2009

Rondje vliegveld Valkenburg

Het was half bewolkt, maar droog. De voorspellingen voor morgen beloofden veel regen. Normaal gesproken loop ik op donderdagochtend. Maar hardlopen kan prima in de regen en skeeleren niet. Dus besloot ik vanochtend te gaan skeeleren. Het eerste stuk was bekend terrein: de buitenrand van de Stevenshof.
Bij de Haagsche Schouw stak ik over en reed naar het Valkenburgse Meer. Het asfalt was hier wat ruwer dan ik had gedacht. Ik besloot toen om om het rondje om het vliegveld Valkenburg te maken. Veel skeeleraars waren me al voor geweest.
Het asfalt was hier inderdaad van betere kwaliteit. Helaas gold dat niet voor mijn huid in mijn linkerschoen: daar kwam een flinke blaar, die ik 's avonds door moest prikken. Iedere afzet werd gevoelig. Maar goed, een beetje afzien hoort er bij. De volgende keer zal ik echter eerst een blarenpleister plakken. Want zo'n rondje skeeleren is toch wel erg leuk. Het heeft iets weg van het schaatsen van een toertocht. En daar train ik met liefde het hele jaar voor!

Geen opmerkingen: