maandag 29 juni 2009

Fietspuzzeltocht


Daar ik in de zomer jarig ben en een aantal vrienden van me in het onderwijs zitten, leek het me leuk om elkaar aan het eind van de schoolvakantie tijdens een fietspuzzeltocht te zien en te spreken. Het lastigste onderdeel is en blijft het vinden van een datum, waarop iedereen kan.
Het was een warme, bewolkte zondagmiddag. Een uitstekend moment om een fietspuzzeltocht uit te zetten. Het leuke van Leiden is, dat je in de omgeving veel natuur hebt en veel rustige weggetjes. Ideaal om hier een puzzeltocht uit te zetten. Uiteraard kan ik hier niet gaan verklappen, waar de tocht naar toe gaat, maar wel, dat er een paar terrasjes op strategische momenten in de route zijn opgenomen. Het gaat bij deze tocht niet om de prestatie, maar om de gezelligheid.
Het is heel leuk om een puzzeltocht uit te zetten. Jij mag de route uitkiezen en vooral: de vragen bedenken. Deels doe je dat om te zorgen, dat men in de gaten heeft, dat men nog op de goede route zit, deels doe je dat om de deelnemers te dwingen hun ogen goed de kost te geven in de mooie omgeving.
En of er een strikvraag in zit? Ik zou het niet weten....
En geintjes? Daarvoor moet je niet bij mij zijn!

Geen opmerkingen: