woensdag 10 juni 2009

Strandtraining

Eén van de leukste trainingen is de strandtraining. Gisterenavond hadden we er weer een. Vanaf het grote parkeerterrein in Katwijk-Noord liepen we, waar regenbuien waren voorspeld, in het avondzonnetje richting Noordwijk. Het was net hoog water geweest dus de keuze was beperkt: mul zand of nat zand. Onze keuze viel op het natte zand, hetgeen inhield, dat het zwaar lopen werd doordat je een centimeter of 5 wegzakte bij het neerkomen. Maar dat geeft niet: hoe zwaarder de training, hoe meer profijt je er later van hebt.
Na het 5 minuten inlopen rekten we de spieren voor de 6 Steigerungen: 2 van 20 seconden, 2 van 15 en 2 van 10. Tot slot hadden we een duurloop naar Huis ter Duin. Waar wij vroeger altijd de houten trappen naar het terras van dit luxe hotel oprenden, was dat nu onmogelijk: door de in een duin verpakte dijk was de trap verdwenen. Mijn voorstel, om dan maar in het hotel de trappen op te rennen haalde geen meerderheid en als goed democraat leg je je daar natuurlijk bij neer.
We liepen weer richting Katwijk met 4 keer een minuut op 80/85%, dus redelijk voluit, om aansluitend 2 keer in het mulle zand een meter of 10 omhoog te klimmen met schaatsstappen.
In het mulle zand hadden we een duurloop naar de volgende duinopgang, waar we (statische) buikspieroefeningen deden. Hoog in de lucht zag je een valk "bidden". "Die duikt naar degene, die de oefeningen niet goed doet" was mijn commentaar.
Uiteraard konden we het niet laten om voluit de strandopgang op te lopen. Een loodzware oefening, waarbij de hartslag fors omhoog gegooid wordt. Over het schelpenpad liepen we naar het parkeerterrein terug, waar we als toetje een evenwichtsoefening hadden: in tweetallen elkaar bij de polsen vasthouden met de tenen tegen elkaar en dan 10 keer inzakken en weer omhoog komen.
De avond werd traditioneel besloten in 't Wantveld, een strandtent, waar de bestelling bestond uit koffie, thee en witbier. We hadden een zeer gevarieerde droogtraining gehad. Ik kan iedereen dit schema aanbevelen.

Geen opmerkingen: