zondag 14 juni 2009

You'll never walk alone


Vermoedelijk is "You'll never walk alone" het bekendste sportlied. Dit oorspronkelijk door Gerry and the Pacemakers bekend geworden nummer, wordt in navolging van Liverpool in veel andere voetbalstadions gezongen. Als het door zo'n vol stadion uit volle borst wordt meegezongen, is het een echt "kippenvellied".

Nu is het in Leiden en omgeving zo, dat je met hardlopen vrijwel altijd andere hardlopers tegenkomt. Behalve als het net zulk weer is als op deze zondagmorgen. Het regende flink, toen ik om 10 over 10 de voordeur achter me dicht trok om 10 kilometer te gaan trainen. De temperatuur was trouwens best lekker: een graad of 15. Ik liep in een functioneel shirt en wielrenbroek. Het voordeel van een functioneel shirt is, dat het nauwelijks vocht opneemt, zoals katoen. Het nadeel is, dat het bij regen een beetje gaat schuren. Bij thuiskomst had ik dan ook 2 bloedende tepels. Niet over zeuren, een beetje calendula erop en een rood t-shirt aan en niemand die het verder merkt.
Door de flinke regenbui kwam "You'll never walk alone" bijna in het gedrang, maar op de Papelaan kwam ik gelukkig toch nog een ander trainingsbeest tegen, die zich door zo'n regenbui niet liet weerhouden. Mijn wielrennende zoon Siebe, die vandaag bij de GP Camposagrado langdurig in de aanval zou zijn en uiteindelijk 5e zou worden, placht te zeggen: "Mietjes worden niet geboren, ze worden gemaakt." En zo is het maar net.
Nu we het toch over wielrennen hebben: ik zag voor een zondagmiddag opvallend weinig wielrenners. Ik ben er zegge en schrijve 4 tegengekomen, terwijl ik 50 minuten onderweg was. Nu kan het natuurlijk zijn, dat ze juist vandaag allemaal een andere route hadden genomen.....
Het lopen in de regen ging prima. Normaal heb ik als vuistregel, dat ik in mijn eentje 11 km per uur loop, met een trainingsmaat 12 en in een wedstrijd 13. De bijna 50 minuten, die ik over de 10 km van het rondje Papelaan liep, is wel 5 minuten langzamer als vorige week met de Letterenloop, maar als solo-training ging het lopen in de regen voor mijn doen lekker snel.
Die ene kilometer, die ik opliep met de andere hardloper, die een rondje door de Horsten deed, voorkwam dat "You'll never walk alone" vandaag niet van toepassing was. En dat zou toch zonde zijn, gezien de zinsnede "Walk on through the rain".
Nee, wat dat aangaat ben ik "Fearless".

2 opmerkingen:

Peter Zwart zei

hallo Bert, het blijkt maar weer dat een regenbui zeer lokaal kan zijn. Want terzelfder tijd liep ik in de Kennmerduinen richting strand en heb wel wat regendruppels gevoeld, maar het was geen echte bui te noemen. De temperatuur was zeker lekker, op strand wat frisser, maar ik heb met blote voeten gelopen op strand, dat schijnt ook goed te zijn voor de voeten (zie Runnersworld). Er waren wel wat lopers en wandelaars onderweg en op het strand, maar niet buitensporig veel. lekker gelopen, na gisteravond met mijn neef Tim wat gedronken te hebben op het terrein van de Westergasfabriek. Tgv. mijn verjaardag eerder in de week.

Nog proficiat met je tijd op de Letterenloop! het lijkt me een mooie route, mij ook grotendeels bekend. Moet deze loop ook maar eens doen. De halve van Waterland vorige week is goed gegaan. Er stond wel veel wind op de dijk, vooral het stuk naar Marken de wind recht tegen. Een halve is toch wel weer pittig (een tien had misschien beter geweest), maar toch een aardige tijd 1:38:09. A.s vrijdag ga ik naar de Grachtenloop in Haarlem, een echte stadsloop, ik doe de 10 km.
Groeten Peter

Bert Breed zei

Hoi Peter,

Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag.
Het is inderdaad vreemd, dat op hemelbreed zo'n 30 km afstand zo'n verschil in weer op kan treden.
De Letterenloop kan ik je van harte aanbevelen. Een mooie loop.
Bij de Grachtenloop zul je me niet zien. Ik heb dan de generale repetitie van "Das Paradies und die Peri".
Na afloop heb je ongetwijfeld weer een vrolijke afdronk met Tim.