donderdag 30 juni 2011

Wim Vansevenant

Vanochtend heb ik een rondje Stevenshof gelopen, met als extraatje een rondje door Ter Wadding, in totaal 8 km. Het was vrijwel onbewolkt en dan merk je, hoeveel kracht de zon heeft in deze tijd van het jaar. Het heet, dat het vandaag maximaal 20 graden zou worden, maar in de zon was het minstens 25 graden. Het was dus flink zweten.
Gisterenavond deden we dat ook op de skeelerbaan van Leiderdorp. Jaap de Gorter had weer een gevarieerde training in elkaar gezet met de nadruk op de bochtentechniek. En ik moet zeggen: langzamerhand begint het pootje over in de bocht een beetje te automatiseren, al blijft het wel een dubbele overstap. Op de schaats heb je veel meer grip dan op wieltjes. En daarnaast is een ruime 400-meterbaanbocht toch heel anders dan de scherpe bochten in de Leidse IJshal, waar ik altijd train.
Onderweg naar en van de ijsbaan in Leiderdorp hadden Jaap en ik het nog over de Tourtoto's en vooral over hel laatste nieuws, dat ik op de site van Trouw had gelezen: Wim Vansevenant was betrapt op het bezit van superdoping.
Nu moeten jullie weten, dat Wim Vansevenant een aantal jaren een van de favorieten was van Jaap. Hij deed mee met een Tourtoto, waarbij je bonuspunten kon verdienen met een renner, die wel de Tour de France uit reed, maar geen enkele keer in de Top-10 eindigde. De rode lantaarndrager van de Tour de France van 2006, 2007 en 2008 was in dat opzicht een voorbeeldige renner.
Als er dus iemand is, die je niet in verband brengt met doping, dan is het wel een coureur, die constant in de staart van het peloton bungelt en liefst nog ver daar achter. Maar nu, na zijn carriere als wielrenner, liep de rode lantaarndrager alsnog tegen de lamp.

Hij zou bij de komende Ronde van Frankrijk chauffeur zijn bij de ploeg van Omega Pharma-Lotto om VIP's rond te rijden.

De kopman van deze Belgische wielerploeg is Philippe Gilbert, die dit voorjaar opzien baarde door de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik met overmacht te winnen. Deze overwinningen komen nu in een heel ander daglicht te staan. Een kwaad daglicht zelfs. Met dank aan Wim Vansevenant met zijn rode lantaarn.

Geen opmerkingen: