woensdag 29 juni 2011

Hoe houden we het droogtraining

De hele dinsdag was het broeierig warm, ondanks de onweersbuien van vanochtend. Om 7 uur zat ik op de fiets naar "De Bult". Op het parcours van Swift was de dinsdagavondcompetitie bezig, terwijl de voorspelde onweersbui naderbij kwam.
Om half 8 gingen de hemelsluizen dan toch open en de wielerwedstrijd werd stilgelegd.
Nu zijn wij geen watjes. In de regen gaan trainen is geen probleem voor ons, maar onweer valt toch in een andere categorie. We begonnen de droogtraining van de IJVL droog in de kantine van Swift, waar we een kop thee namen. In de kantine raakte ik in gesprek met Mart Moraal, die zich op de racefiets aan het voorbereiden is op het schaatsseizoen 2011-2012.
Om 8 ur was de bui goeddeels overgetrokken en in een miezerregentje trainden we op "De Bult". Eerst liepen we 2 rondjes in, om op het asfalt van het wielerparcours de coördinatie te trainen op de touwladder en wat sprongoefeningen te doen.

De ingekorte maar toch nog redelijk zware training werd besloten met zijwaartse sprongen over elastieken en toch nog buik- en rugspieroefeningen in het natte gras.
Viel de regen achteraf nog mee, waren we toch nog lekker nat.
Na gedoucht te hebben wachtten we in de kantine van Swift de volgende onweersbui af. Ondertussen nam ik met Jaap de Gorter de gewenste samenstelling van zijn ploeg in de Tourtoto door. Mocht het fout gaan, dan voel ik al nattigheid....

Geen opmerkingen: