zaterdag 11 juni 2011

"Een beetje Breed zingen!"

Vanmiddag was de laatste reguliere repetitie voor "Die Schöpfung". Vanaf mijn werk in de bibliotheek van Katwijk aan den Rijn was ik met Janny Zierikzee naar de Lokhorstkerk gefietst. Onderweg hadden we een bui te pakken, maar gelukkig niet zo hard als tijdens onze zaterdagdienst. De deelnemers aan de Kippenloop, waaronder een tiental collega's, hadden het niet getroffen met het weer. Langs de Tjalmaweg passeerden wij een paar honderd wandelaars in regenkleding.
Bij het zingen kregen we van dirigent Paul Valk op een gegeven moment de opdracht: "Een beetje Breed zingen!" Tja, en dan is er in het koor van 200 personen natuurlijk maar één persoon, die dat echt goed kan!

We zongen "Die Schöpfung" twee keer: een keer van achteren naar voren, met het herhalen van de passages, die nog niet goed gingen, en na de pauze van voor naar achter. Het enthousiasme van de dirigent werkte aanstekelijk. Hierdoor gingen we steeds beter zingen. Kortom, wie vrijdagavond de uitvoering van "Die Schöpfung" in de Hooglandse kerk bij wil wonen: er zijn nog kaartjes te verkrijgen via de site van de stichting Leidse koorprojecen, en uiteraard vrijdagavond aan de ingang van de Hooglandse kerk.

2 opmerkingen:

Monique Kromhout zei

Staat je enig Bert; dit moet je vaker dragen!!Een foto voor boven je bed!

Bert Breed zei

Een prima alternatief voor de badge op het werk. Je bent duidelijk herkenbaar!!!!