zaterdag 16 maart 2013

Geen Joop Zoetemelk Classic

Meestal valt de Joop Zoetemelk Classic samen met het weekeinde van de Winterbiatlon, waarvoor u zich nog op kunt geven op de site van de IJVL.

Dit jaar toevallig een keertje niet. Ik hoefde vandaag dus niet mee te rijden naar mijn broers Leo en Paul om de spullen uit de loods op te halen.

Woensdagavond keek ik op de site van de Joop Zoetemelk Classic.

Er stond te lezen, dat de voorinschrijving gesloten was en er geen dagkaarten meer verkocht werden. Ik kon dus niet meer meedoen. Toen ik vanmorgen uit bed stapte en de regen op het dakraam hoorde kletteren, vond ik dat helemaal niet erg.

Toevallig kwam het nog goed uit ook. Ik had voor een paar feesten in de komende maanden een nieuw overhemd nodig voor bij mijn ruitjesjas. Ik fietste met Ada in de regen naar de Leidse binnenstad, waar we langs een aantal kledingzaken wandelden op zoek naar een effen oker bloes. Helaas, die bestaan niet meer. Toevallig stuitten we bij Henny's Rits op een ruitjesbloes met precies de kleuren, die in het jasje en de broek zaten. Toch nog geslaagd.
's Middags konden we nogmaals naar Leiden, waar in de Lokhorstkerk de repetitie was van de Leidse Koorprojecten. Voor de pauze was het "Requiem" van Bob Chilcott aan de beurt, met een lastig stuk.

Na de thee volgde het slotdeel van "Cry of the Earth" van componist Tony Biggin. Dit was wat makkelijker, maar om te zeggen, dat het vlekkeloos verliep is ook ietwat overdreven.
Een paar opmerkingen van dirigent Wim de Ru spraken boekdelen: "Bij de uitvoering is Tony Biggin aanwezig. Als jullie het niet eens zijn met bepaalde passages, kunnen jullie hem er dan op aanspreken."
Deze was nog mooier: "Als jullie sneller willen zingen, is dat prima. Maar hou dan wel allemaal hetzelfde tempo aan....."
Waarvan akte!

Geen opmerkingen: