zondag 10 maart 2013

Dubbel brons is goud

Er zullen niet veel schaatsclubs zijn, die kunnen zeggen, dat een lid van hun vereniging een medaille gewonnen hebben bij de wereldbekerwedstrijden. Laat staan, dat twee leden op dezelfde dag een medaille pakken. Nu is de IJVL het afgelopen decennium rijk gezegend met schaatstalenten, waarvan een drietal internationaal aan de weg getimmerd heeft.
De toon werd gezet door Roxanne van Hemert, die Wereldkampioene junioren werd, maar die helaas bij de senioren niet door heeft kunnen breken. Juist deze week werd bekend, dat haar contract bij Corendon niet verlengd wordt.

Uiteraard hoop ik op een doorstart voor Roxanne van Hemert. Ze is nog jong genoeg om de belofte, die ze ooit was, waar te kunnen maken.
Het goede voorbeeld werd gisteren gegeven door Laurine van Riessen en Kjeld Nuis, die beiden gisteren brons pakten op de 1000 meter.

Laurine zit daarmee weer op het niveau, dat bij haar past. De bronzen plak, die ze bij de Olympische Spelen in Vancouver won, was beslist geen toevalstreffer.
Het brons, dat Kjeld Nuis gisteren omgehangen kreeg, was er eentje met een gouden rand: als eerste IJVL-er won hij de wereldbeker. Hij was de meest constante schaatser op de kilometer! Klasse, Kjeld!
En deze twee schaatsers zetten voorzitter Sjaak Stuijt weer aan het werk. Hij mag wederom een toespraak gaan schrijven. Een luxe probleem. Iedere voorzitter van willekeurig welke andere schaatsvereniging zou volgaarne dit "probleem" op zijn bordje willen vinden!

Geen opmerkingen: