zaterdag 27 januari 2018

Onherstelbaar verbeterd

Vanmorgen ben ik eerst met mijn vrouw naar de Leidse binnenstad gefietst om boodschappen te doen bij "De Helianth", waaronder de wekelijkse portie zoutarm brood. Thuis gekomen trok ik mijn hardloopschoenen aan en liep vanuit huis naar de A44, waar ik over het nieuwe fietspad naar de Maaldrift liep. Deze liep ik af tot de kniek in de weg. Op het punt, waar ik meetpunt Voorschoten kon zien keerde ik om.
In de ravage, die de aanleg van de als Rijnlandroute vermomde Rijksweg 11 West met zich meebrengt, zie je toch al de contouren van hoe de snelweg gaat lopen. De dichter Gerrit Komrij had hier een uitmuntende opmerking voor: onherstelbaar verbeterd.
Als je eens ziet, hoeveel bomen er wel niet gerooid zijn voor deze Rijksweg 11West. Maar liefst 9000!  Bij elkaar is dat een heel aardig bos. En dat in deze tijd van klimaatverandering. De bomen, die CO2 vastleggen, leggen het loodje....
Via de rand van de Stevenshof liep ik naar "Ter Wadding". Over de nieuwe loopbrug liep ik het bos in, waar heel wat minder bomen staan dan 9000. Van hieruit liep ik op huis aan, waar ik na een duurloop van 10 kilometer mijn schaatsen sleep en me daarna douchte.

Geen opmerkingen: