vrijdag 12 januari 2018

Vijfrittenkaarten

Ik fietste vanmiddag op tijd naar de Leidse IJshal, waar om half 6 de training van de IJVL begon. Ik had gisterenavond een paar mailtjes ontvangen met daarin de namen van wat proeflessers en van kinderen, die al meteen een vijfrittenkaart hadden genomen.
De eerste schaatsles na de Kerstvakantie zou drukker worden, maar de opkomst overtrof mijn stoutste verwachtingen. Het aantal kinderen op het ijs was verdubbeld ten opzichte van het aantal dat voor de de vakantie aanwezig was. We reden met 30 kinderen op de binnenbaan rond!
Nu waren deze nieuwkomers voor mij niet allemaal nieuwkomers. Er zaten 5 kinderen bij, die ik bij de buitenschoolse sport schaatsles had gegeven. Kennelijk doe ik toch wat goed.
Door de vele nieuwkomers was het wel een rommelige les. Dat werd nog eens versterkt, doordat Marion Poldervaart de schaatsproeven afnam bij de snelle groep, die Margreet Hetebrij onder haar hoede had.
Bert Hoogeveen en ik hadden een groep van 20 kinderen van diverse pluimage. Dat liep uiteen van beginnelingen tot kinderen, die al pootje over konden. Dat werd dus zoeken naar de grootste gemene deler. Maar alles staat of valt met de beheersing van de basishouding.
Met een mengeling van oefenstof, waar zowel beginners als gevorderde mee uit de voeten konden, vloog de gezellige les om.
Daarnaast had ik, zoals gebruikelijk, een voorbeeldfunctie. Ik mocht de pinguïnpas voordoen.
We sloten deze gezellige schaatsles af met tweelingtikkertje. We zorgen er wel voor, dat we dan voldoende vijfrittenkaarten hebben.

Geen opmerkingen: