dinsdag 18 januari 2011

Kjeld Nuis


Veel Nederlanders zijn verrast, dat Kjeld Nuis Simon Kuipers klopte bij de skate-off voor het laatste ticket van het WK-sprint in Heerenveen.
Bij de IJVL zijn we dat niet. We kennen de kwaliteiten van Kjeld, die na Laurine van Riessen en Roxanne van Hemert de derde IJVL-er in de nationale top is. Er zijn verenigingen, die het met minder moeten doen.
Wellicht heeft dat ook te maken met het altijd prima ijs in de Leidse IJshal. Diverse toppers gaan aan shorttrack doen om hun bochtentechniek te verbeteren. Door de vrij krappe bochten op de voormalige Menken-baan hebben degenen, die in Leiden hebben leren schaatsen, wat dat aangaat een voorsprong op de rest. Want volgens mij is het lopen van de bocht op een 200-meterbaan veel natuurlijker dan het lopen van een shorttrack-bocht. Maar dit terzijde. Ik wens vanaf deze plek Kjeld en Laurine heel veel succes op het WK-sprint komend weekend.
In een radiogesprek in het najaar noemde Erben Wennemars trouwens Kjeld Nuis het grootste talent van Nederland. Wie ben ik om Wennemars tegen te spreken....

1 opmerking:

Unknown zei

Bert ... ik bied je een breed platform aan: columnist voor www.ijvl.nl!!! . Mailen! -> webmaster@ijvl.nl
m.vr.gr. Berry Straver