zaterdag 2 maart 2013

"Er ligt geen ijs" of "Nog een octaaf hoger"

Daar ik met Hans Boers om 10 uur had afgesproken bij restaurant "Cronesteyn", fietste ik naar dit aan de Vliet gelegen horecapand. Ik wilde mijn fiets gaan stallen aan de kant van het water, toen ik hoorde: "Er ligt geen ijs!"
Hans den Outer kwam me tegemoet gereden. Hij had om 10 uur afgesproken met Henk Distelvelt, die inderdaad even later kwam aangefietst. Ik praatte even met dit tweetal, dat een paar uur samen zou gaan wielrennen, alvorens ik me naar de inmiddels ook gearriveerde Hans Boers begaf. Samen met hem liep ik naar de Hardloopwinkel, waar we nieuwe hardloopschoenen zouden gaan kopen.
Ik was er snel uit. De eerste Brooks, die ik aantrok had zoveel demping, dat het voelde, alsof je veerde als je neerkwam. De andere twee modellen haalden dat bij lange na niet.
Bij Hans duurde het wat langer. Er werd een video gemaakt van mijn trainingsmaat, terwijl hij op zijn oude schoenen liep. Zo kon de verkoper de juiste pronering bepalen. Terwijl Hans een drietal modellen uitprobeerde, kon ik even bijkletsen met Pim Breebaart, die net was binnen gekomen.

Met de nieuwe hardloopschoenen aan de voeten en de schoenen in de rugzakken liepen we terug naar "Cronesteyn", waar we ieder ons weegs gingen. Morgen zien we elkaar weer bij de 10 van Alphen.
Na me thuis gedoucht en de inwendige mens te hebben versterkt, fietste ik weer naar het centrum van Leiden, waar we in de Lokhorstkerk weer verder gingen met het oefenen van "Cry of the Earth" van Tony Biggin en "Requiem" van Bob Chilcott. Het ging een stuk beter dan twee weken geleden, maar nog niet perfect, getuige de opmerking van dirigent Wim de Ru, die we bij een hoog stuk uit het "Requiem", waarvan wij dachten, dat we het goed gedaan hadden, te horen kregen: "Het klonk heel zuiver. Het moet alleen nog een octaaf hoger!"

Van dit muziekstuk moet trouwens binnenkort wel de tekst worden aangepast aan de naam van de nieuw gekozen Paus. Nu zingen we nog: "Benedictus qui venit in nomine Domini".

Geen opmerkingen: