dinsdag 1 december 2009

IJsstrijd

Vorige week kreeg ik van mijn schoonzus Marja een mailtje over IJsstrijd. Dit kreeg ik op www.ijsstrijd.nl te lezen:
GEEF ALLES IN IJSSTRIJD 2010!
Hèt schaatsevenement voor Hollandse doorzetters, ijsvreters, vroege vogels, doordouwers en kluners. Voor individualisten, (bedrijfs)teamspelers en schaatskampioenen.
IJsstrijd 2010 belooft één groot feest te worden. Te midden van duizend andere schaatsers en enthousiaste toeschouwers zetten zo'n 500 "IJsstrijders" een unieke schaatstocht prestatie neer. Zij leggen individueel of in een team op één dag 200 kilometer af. Samen schaatsen zij € 500.000,- bij elkaar voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Een droom voor veel nierpatiënten. Help jij deze droom met Elfstedentochtlegende Henk Angenent en Wereldkampioene Ireen Wüst en heel veel andere schaatshelden waar te maken? Doe dan ook mee met IJsstrijd!
Het spreekt voor zich, dat ik daar aan mee wil doen.
Het evenement vindt plaats op zaterdag 20 februari op Flevonice in Biddinghuizen. Op zich moet het haalbaar zijn om in mijn eentje 200 km te schaatsen. Ik heb het vorig jaar bij de Elfurentocht immers ook gedaan, in een persoonlijke recordtijd van 10 uur en 5 minuten. Voor een verslag: zie het stuk "Elfurentocht" op dit weblog in december 2008.

Veel zal afhangen van de omstandigheden. Flevonice heeft bij temperaturen onder de 5 graden goed ijs, maar boven de 8 graden wordt het, zoals een vaste rijder in Biddinghuizen het uitdrukte "bagger". We zullen zien, wat februari voor ons in petto heeft. In ieder geval zal ik er voor gaan, want opgeven, daar houd ik niet van....
Mijn persoonlijke pagina is te vinden op http://www.ijsstrijd.nl/acties/bert-breed/streefbedrag/
Dit wordt voor mij de derde keer, dat ik meedoe aan de Nierstichting Elfstedentocht, dus enige ervaring kan me niet ontzegd worden.
De longen worden dat weekeinde goed gebruikt, want de dag erna doe ik mee aan de "Carmina Burana" van Carl Orff tijdens de Leidse Scratchdagen. De uitvoering is in de Pieterskerk. Het wordt voor mij de derde keer, en de vijfde uitvoering, dat ik meezing in het koor, dat dit meesterwerk uitvoert. Overbodig om te zeggen, dat ik iedereen kan aanbevelen om op 21 februari 2010 te komen luisteren naar de "Carmina Burana".

Geen opmerkingen: