donderdag 3 december 2009

Testrit

Vanochtend nam ik twee paar schaatsen mee naar de IJshal. Wierd Wagenmaker overwoog om kluunschaatsen te kopen, maar wilde ze eerst uitproberen. Wij hebben allebei maat 42, dus ik bood aan om de "kabouterschaatsen" een keer mee te nemen. Daar Wierd iets hogere voeten heeft, paste hij de Rossignol-langlaufschoenen nadat ik de inlegzooltjes eruit gehaald had.

In het begin moest Wierd er even aan wennen, maar verrassend snel had hij de slag te pakken. Ik deed er 5 jaar geleden een stuk langer over om goed weg te rijden op de kluunschaatsen. Maar ja, als je technisch zo goed rijdt, kun je volgens mij op elke schaats uit de voeten.
We reden met een stuk of 20 krasse knarren in piramidevorm 125 rondjes op wederom superglad ijs, waarbij Wierd eerst in zijn eentje een keer een rondje pakte en daarna een paar keer in een groepje. We horen wel een keer, of de testrit dusdanig bevallen is, dat hij ook tot aankoop van kluunschaatsen overgaat.
Na 's middags als Rijmpiet een stuk of 15 gedichten weggewerkt te hebben op mijn werk, at ik zowaar een keer een donderdagavond thuis.

Siebe zou 's avonds om een uur of 8 vertrekken naar Spanje om Ana weer te zien en om zich voor te bereiden op het wielerseizoen 2010, waarin hij gaat koersen voor Telco in Pamplona. Als het goed is, is het niet "mañana, mañana" en staat er een fiets voor hem klaar, waarop ook hij een testrit kan maken.

Geen opmerkingen: