zondag 10 oktober 2010

Jubileumconcert


Na 's ochtends gewerkt en 's middags gelopen te hebben, stond de avond in het teken van de muziek. Om 7 uur stapte ik met Ada op de fiets naar Hazerswoude-Rijndijk, waar een jubileumconcert van "Rainbow Colours" was, een gemengd koor. Nou ja, gemengd koor, er zongen maar 4 mannen in mee.
Dit koor bestond 5 jaar en de leden zongen een gevarieerd repertoire onder leiding van Svetlana Terpougova. In de jaren '70 en '80 waren we er al voor gewaarschuwd: de Russen komen!!!
De liederen kwamen uit alle windstreken, en waren in het Italiaans, Russisch, Frans en Engels. Het lied, dat mij het meest aansprak was "Va pensiero" oftewel het "Slavenkoor" uit "Nabucco"van Guiseppe Verdi.

Zelf heb ik dit koorwerk een paar keer meegezongen. Het zit nog wel eens in het voorprogramma van de "Carmina Burana". Het is absoluut een heerlijk lied om te zingen.
We zaten naast Doggy Dike-fluitist Oscar van Wijk en zijn dochter Suzanne. Annelies van Wijk zong in "Rainbow Colours". Het concert was afwisselend, doordat de folkgroep "Blue Monday" tussen blokken koormuziek blokken Ierse volksliederen ten gehore bracht. Dit gaf de avond een zeer gevarieerd programma.

Ik kende "Blue Monday" niet, maar ik vond ze zeer goed, vooral de op Hans en Theo Vermeulen lijkende fluitist. Een prachtig nummer vond ik "Inisheer", hier in een andere uitvoering van youtube geplukt.

Aan het eind van de avond zongen en speelden "Blue Monday" en "Rainbow Colours" een drietal klassieke folknummers, die massaal door de zaal werden meegezongen: "Fiddler's green", "Molly Malone" en "The wild rover", het sluitstuk van de gezellige avond, waarbij een van de hoogtepunten de instrumentele uitvoering was van het door Clannad bekend geworden "Down by the sally gardens".

Geen opmerkingen: