zaterdag 23 oktober 2010

Pakjesavond

Rond het middaguur keek ik in mijn pauze nog even op de site van de NS, hoe laat de treinen naar Schiphol gingen. Daar zag ik allerhande omreismogelijkheden, terwijl de NS ook bussen inzette. Er waren werkzaamheden aan het spoor tussen Leiden en Hoofddorp.
Om 2 uur zat mijn dienst er op en fietste ik naar huis om alvast de was weg te ruimen en het nodige in te pakken. Op de bodem van mijn rugzak ging 7 kg studieboeken: de geologieboeken, die Siebe voor zijn masteropleiding in Oviedo nodig had, en daarboven de kleren.

In de stromende regen reed ik naar de IJshal, waar ik voor het eerst dit seizoen schaatsles mocht geven aan de beginnelingen van de buitenschoolse sport. Ik kreeg de minst vaardige groep toebedeeld. Zeer dankbaar werk. De eerste overwinning krijg je diezelfde les al: 4 kinderen, die de boarding in het begin niet los durfden te laten, staken aan het eind gewoon de baan over.
Aansluitend was er na de dweilpauze het trainingsuur van de IJVL. Door de herfstvakantie waren er wat minder kinderen, dus deden we de groepen bij elkaar voor een zeer speelse les.
Thuis gekomen kon ik aan tafel. We aten pompoensoep en risotto. Na wat huishoudelijke klussen nog even alles nagelopen en uiteraard nog wat spullen gepakt, die we in eerste instantie vergeten waren.

Daar we per persoon 23 kilo bagage mee mochten nemen in het vliegtuig, ging ik met en zonder rugzak op de weegschaal staan. Het verschil was 17 kilo. Er zijn aardig wat leeftijdsgenoten van me met dezelfde lengte, die 17 kilo zwaarder zijn dan mij. Ik moet er niet aan denken, om dat gewicht altijd mee te moeten zeulen.

Om 10 uur gingen we naar bed. We moesten vroeger op, dan we gedacht hadden.

Geen opmerkingen: